Language:
SEARCH
  • Onlangse bydraes

  • Kategorieë

  • Argiewe

Voor jy weggaan …

Jou kantoor is leeggemaak, jou kollegas gegroet en jy is reg vir jou nuwe werk of om jou aftrede te begin. Maar wat van jou sun e-posadres, jou data en die ander elektroniese dienste wat jy gebruik het terwyl jy by die Universiteit gewerk het? Ons het `n paar wenke en instruksies.

Sodra jou aktiewe rol as personeel verval, word al jou elektroniese dienste ook beëindig. Hierdie proses is nodig om te verseker dat ons netwerk gesond en veilig bly en om te verseker dat ongebruikte, dormante rekeninge nie misbruik word vir kriminele aktiwiteite nie.

M.a.w. vanaf die datum wat jou diens by Stellenbosch Universiteit beëindig word, het jy nie meer `n aktiewe rol by die universiteit nie en kan jy ook nie meer die universiteit se dienste gebruik nie. Voordat jou gebruikersnaam verval, sal jy `n e-pos ontvang van helpinfo@sun.ac.za.

Om te verseker dat jy vroegtydig voorbereid is, stel ons voor jy doen die volgende ten minste drie maande voordat jy die universiteit verlaat:

  1. Skep vir jou `n nuwe e-posadres (as jy nog nie reeds een het nie) Daar is verskeie opsies, byvoorbeeld Gmail of Yahoo. 
  2. Stel jou Out of Office funksie vir jou sun.ac.za Outlook-posbus en dui in die boodskap aan wat jou nuwe e-posadres is indien iemand jou moet kontak. 
  3. Indien jy jou @sun e-posadres gebruik vir bankdienste, Facebook, DSTV of iCloud rekeninge of enige ander dienste of sosiale media, verander dit na jou nuwe e-posadres. Ons wil ook aanbeveel dat jy jou werksverwante en privaat e-posse apart hou. Skep eerder `n privaat e-posadres vir jou persoonlike korrespondensie. 
  4. Indien jy enige persoonlike data op jou elektroniese werktoestelle of netwerkspasie (G: or H: dryf), verwyder dit en stoor dit op jou eie eksterne hardeskyf of aanlyn stoorspasie (b.v. Google Drive of OneDrive).
  5. Maak seker dat al jou relevante werksverwante data toeganklik is vir jou kollegas vir verdere gebruik. Moet egter nie jou wagwoord vir kollegas gee wanneer jy die universiteit verlaat nie aangesien dit `n sekuriteitsrisiko is.
  6. Indien jy enige hulp benodig, kontak Informasietegnologie en een van ons tegnici sal jou bystaan.

Studente wat gradueer of hulle studies beëindig , kan die nodige inligting op hier die pamflet, saamgestel deur die IT HUB, kry.

Comments are closed.

 

© 2013-2019 Disclaimer: The views and opinions expressed in this page are strictly those of the page author(s) and content contributor(s). The contents of this page have not been reviewed or approved by Stellenbosch University.