Deel in ons sosiale netwerke by:            
      




Moenie ophou om MIV/vigs te beveg nie – boodskap by 6de Wêreldvigsdagkonsert


Dit was ‘n aand om die onbesonge helde in die stryd teen MIV/vigs te vereer – en dit is gedoen met musiek uit die boonste rakke.

Die 6de Wêreldvigsdagkonsert, aangebied deur die Afrikasentrum vir MIV/vigsbestuur, is gisteraand in ‘n stampvol Artscape-teater in Kaapstad gehou. Die wêreldbekende groep, Ladysmith Black Mambazo, was van die kunstenaars wat opgetree het.

Prof Jan du Toit, Direkteur van die Sentrum, het gesê die grootste rede vir die vigs-pandemie wêreldwyd is die stilte wat rondom dit heers. Hy het mense aangemoedig om die stryd teen MIV/vigs voort te sit en hulself met kennis te bewapen om die boodskap van bekamping en voorkoming die wêreld in te stuur.

Prof Russel Botman, Rektor en Visekanselier van die Universiteit Stellenbosch, het kortliks gepraat oor die HOOP Projek, waarvan die Afrikasentrum deel is, en het gesê dit is die Universiteit se manier om ‘n verskil te maak waar dit die nodigste is en van die samelewing se grootste uitdagings aan te pak deur die beste wetenskap daarop toe te spits.

Hy het bygevoeg dat die US baie maniere inspan om die stryd teen MIV/vigs te beveg en het ook gesê almal van ons moet ‘n verskil maak – nie net op geleenthede soos Wêreldvigsdag nie, maar elke dag.

Hierna het die konsert in alle erns begin. Ladysmith Black Mambazo het gewys waarom hulle wêreldwyd beroemd is en die nuweling, Kaylim Davids (14), het die gehoor in vervoering gehad met die groot stem wat uit dié jong seun gekom het. Sharon Kips, Rouchelle Liedeman, die Nuwe Apostoliese Simfonie Orkes en Koor asook prof Jimmie Earl Perry (verbonde aan die Afrikasentrum) het die gehoor gaande gehad met hul opvoerings.

Soos vantevore was die nimlike Soli Philander die seremoniemeester en het hy die gehoor gereeld laat skater met sy kwinkslae en spitsvondighede.

Onderskrif 1: Kaylim Davids (14) het die gehoor in vervoering gehad met sy optrede.

Onderskrif 2: Ladysmith Black Mambazo het weereens bewys waarom hulle regoor die wêreld bekend is. (Foto’s verskaf)

* English to follow*


Plaas u kommentaar

*