Vier sprekers om na uit te sien

By , Junie 3, 2013 09:34

Drie onderrigkundiges het tydens die eerste semester by die fakulteit gepraat. Elk van die middaguur sessies is deur ongeveer 20 personeellede bygewoon.

 

Denise Wood

Denise Wood

Op 20 Maart het Prof Prof Denise Wood van die University of South Australia ’n seminaar oor “ Die opvoedkundige voordele van sosiale media in leer en onderrig” aangebied. Prof Wood het uitgebreide ervaring in die gebruik van toeganklike Informasie en Kommunikasie tegnologieë vir die bevordering van sosiale deelname, sowel as die onderrigvoordele van sosiale media in leer en onderrig.

Haar internasionale navorsing sluit projekte in Suid Afrika in. Sy werk onder ander saam met die plaaslike regerings van Gauteng en Limpopo aan ʼn projek in wat kyk die gebruik van IKTs om leer en onderrig in landelike en semi-landelike spesiale behoefte skole te bevorder en retensie te verhoog. Verder is sy ook in projekte in die VSA betrokke waar sy saam met Professor Gregg Vanderheiden by die Trace Centre van die University of Wisconsin-Madison aan ʼn projek werk wat dit ten doel het om IKTs meer toeganklik en aanpasbaar te maak vir die behoeftes van die gebruiker.

 

 

Prof Jenni Case

Prof Jenni Case

Op 15 April het Prof Jenni Case van UK gepraat oor “ Wetenskap en Ingenieurswese onderrig vir die 21ste eeu “. Professor Jenni Case is ’n opvoedkundige navorser en dosent in die wat klasgee in die voorgraadse Chemiese Ingenieurswese program aan die UCT. Sy spesialiseer in wetenskap en ingenieurswese onderrig op universiteitsvlak, en fokus veral daarop om te verstaan hoe om die deelname en sukses van studente van diverse agtergronde te verbeter. Sy het ’n BSc(Hons) graad in Chemistry van  Stellenbosch Universiteit, sowel as ’n MEd van die University of Leeds, ’n MSc van die University of Cape Town en ʼn PhD in Opvoedkunde van Monash University. Die fokus van haar huidige pos in die Chemiese Ingenieurswese Departement by UCT is op akademiese ontwikkeling en sy is ook Assistent Dekaan in die Engineering and the Built Environment Fakulteit. Sy het in 2007 die UCT Distinguished Teachers’ Award ontvang en is onlangs gekies as stigterslid van die Society for Engineering Education of South Africa (SEESA). Haar navorsing oor studente se ervaring van leer is wyd gepubliseer, met 35 eweknie-geëvalueerde joernaalartikels.

 

Judy Paterson

Judy Paterson

Op 22 April, het Judy Paterson van die University of Auckland oor “Spangebaseerde Leer (SBL) in  die Wiskundige Wetenskappe: Wat bied die vorm van aanbieding?” Prof Paterson is ’n wiskunde opvoeder wat met drie wiskundiges en een statistikus saamgewerk het terwyl hulle hul vorm van aanbieding in hul kursusse na SBL verander het. Sy het die implementering van die nuwe metodes bespreek m.b.v. voorbeelde uit hulle werk in die Wiskundige Wetenskappe om sodoende die potensiaal van die metode om studentebetrokkenheid en denke tydens lesings te verhoog, te illustreer. Hul navorsing dui daarop dat SBL beide studente- en dosenteleer kan stimuleer. Meer oor SBL www.teambased

One Response to “Vier sprekers om na uit te sien”

  1. This design is wicked! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

Leave a Reply

Panorama Theme by Themocracy