Language:
SEARCH
  • Onlangse bydraes

  • Kategorieë

  • Argiewe

POPIA: Hoe waardevol is jou persoonlike inligting?

Persoonlike inligting het waarde – vir die individu, die navorser, die Universiteit, asook vir die kwaadwillige aanvallers.  Die eerste stap na die volledige beveiliging van persoonlike inligting behels ʼn behoorlike begrip van die waarde van die persoonlike inligting wat vir institusionele prosesse en navorsingsprojekte gebruik word. 

Vir die doel het die Afdeling Inligtingsoorsigbestuur ʼn aanlyn- instrument vir selfassessering van privaatheidsimpak geloods.  Met die instrument kan die gebruiker die waarde van die persoonlike inligting op grond van wetlike definisies bepaal asook hoe die inligting kwaadwillig misbruik kan word.  Die resultate bied verder ook riglyne vir die hantering van risiko’s verbonde aan die gebruik van persoonlike inligting met toegevoegde waarde. Die Afdeling bied gefasiliteerde impakassesserings vir meer komplekse en hoër prioriteit institusionele prosesse en navorsingsprojekte. 

Vir meer inligting besoek www.sun.ac.za/privaatheid of kontak privacy@sun.ac.za.

Lees ook ons vorige artikel, “Maak gereed vir Die Wet op Beskerming van Persoonlike Inligting” hier.

[Artikel verskaf deur Afdeling Inligtingsoorsigbestuur]

 

Comments are closed.

 

© 2013-2021 Disclaimer: The views and opinions expressed in this page are strictly those of the page author(s) and content contributor(s). The contents of this page have not been reviewed or approved by Stellenbosch University.