Language:
SEARCH
  • Onlangse bydraes

  • Kategorieë

  • Argiewe

Kuberkonferensies ons voorland?

Hoender of bief? Sal dit nie salig wees om nie meer jouself bloot hoef te stel aan suspisieuse vliegtuigmaaltye en verlore bagasie nie? Deesdae is dit nie meer nodig om kilometers ver te vlieg vir `n een uur vergadering nie. Meer en meer besighede maak gebruik van virtuele konferensies om geld te spaar en terselfdertdyd hul koolstof-voetspoor ligter te maak.

Goed, maar kom ons begin by die begin. Wat beteken dit as almal verwys na jou “carbon footprint”?

Elke persoon het sy eie voetspoor (“carbon footprint”), of jy `n individu is, deel van `n groot maatskappy of `n vervaardiger van goedere. Jou daaglikse aktiwiteite en alles wat jy doen het `n impak op die omgewing rondom jou. Jou voetspoor is die maatstaf van hierdie impak en kan gemeet word volgens jou eetgewoontes, hoe jy reis, wat jy koop en natuurlik hoe jy ontslae raak van al jou rommel. (As jy graag wil weet hoe diep jy jou spoor trap, gaan kyk by Carbon Footprint Calculator.)

Daar is verskeie maniere om jou impak te verlig en seker te maak dat jy met ligter treë op die aarde trap. Konferensies en vergaderings is bloot een hiervan.

Voor jy op `n vliegtuig spring vir `n vinnige uitstappie Johannesburg toe, vra jouself af of dit regtig nodig is om 1000+ kilometers te vlieg om hierdie vergadering by te woon? Volgens Dave Rochlin of ClimatePath kan die  meeste konferensies meer as `n ton CO2 per deelnemer genereer. Dit sluit in, reis (ongeveer 90% van die voetspoor), papiergebruik, konferensiemateriaal en spyseniering. Volgens navorsing gedoen deur ClimatePath can die impak op die omgewing met 90% verminder word deur bloot `n virtuele vergadering te hou. Een maatskappy, Manpower, het 400,000 pond se CO2 gasse vermy deur hul jaarlikse  “Global Leadership Team”-vergadering virtueel aan te bied en ook lugreise met een miljoen myl verminder!

Met hedendaagse moderne tegnologie soos videokonferensiefasiliteite word dit al makliker om die “carbon footprint” van vergaderings te verminder. Die aanvanklike onkoste om tele- en videokonferensiefasiliteite aan te koop, sal die nodigheid om te vlieg verminder en daarmee saam geld, tyd en uitlaatgasse spaar. Die installasie van moontlike duur tegnologie is egter nie nodig nie. ‘n Virtuele vergadering kan net so maklik met Skype afgehandel word binne `n fraksie van die tyd.

Indien die bywoning van `n vergadering of konferensie elders nie moontlik is nie, is daar egter steeds maniere om te verseker dat jou impak so laag moontlik is. Die The National Conference Centre’s blog het `n paar handige voorstelle. Gaan loer gerus en maak seker jy gaan vergader volgende keer ligvoets.

Tags: ,

One Response to “Kuberkonferensies ons voorland?”

  1. Nina du Plessis says:

    Hierdie klink baie goed in teorie maar my onlangse ondervinding het my genoodsaak om weer terug te val op die ou (minder groen) vlugreelings. Ek het probeer om ‘n mondeling eksamen via skype te reël sonder sukses. Ek kon nie ‘n geskikte lokaal by die FGW of TBH met rekenaar, gratis skype sagteware, gemonteerde kamera, dataprojetor en skerm kry nie. Ons wou ook ‘n IT deskundige hê wat op bystand sou wees ingeval van probleme en dit was ook nie moontlik nie.

 

© 2013-2020 Disclaimer: The views and opinions expressed in this page are strictly those of the page author(s) and content contributor(s). The contents of this page have not been reviewed or approved by Stellenbosch University.