Drakensberge 2019

Drakensberge 2019

‘n Skets van gebeure deur Marguerite de Wet.

 

Dag 1:

Teen 20;00 die aand het Merriman se busstop alweer begin bewe met gesigte reg vir die volgende BTK avontuur. Na ‘n halfuur van rond staan , nuwe gesigte ontmoet en die oues groet word die ouens uiteindelik deur Louw vriendelik verplig om die kratte, kos en sake bus toe te dra. Maar nes ek, het elke meisie maar hulle eie sak bus toe gedra en hom self in sy plekkie gesit net om ‘n ligte rugsak toer te voorkom en dalk op dag 2 se koue nag spuit te wees dat die rugsak toe nooit ingelaai is nie.

Die uur, of meer 21;00 het aangebreek en die bus het die langpad na die Drakensberge begin aanpak. Die eerste 2 ure, se vrolike gesels het alhoe sagter geword hoe meer die bus in die donker nag inry . En binnekort was die paadjies van die bus nie meer sienbaar nie. Dit het egter nie beteken dat almal wel ‘n slaapie kon inwerk nie. Almal was nie so gelukkig soos Hanno wat 2 dae tevore die legendiese David (klipdrukker) se plekkie op die bus ge “shotgun” het nie.

Hanno se lê plek mag dalk baie harte jaloers gemaak het, maar Daniel se hangmat was eintelik vir die rustelose slapers ‘n seer oog. Ek weet vir ‘n feit ek was nie die enigste een wat nou en dan gewens het ek kon die een wees wat binne die hangmat soos n kakoenietjie opgedraai wees en gemaklik in die middle van die paadjie hang nie.

Maar ‘n feit bly ‘n feit. Dit was nog ‘n lang pad voorentoe. Suzaan het besluit om na so paar ure maar haarself te “overdoze” na dat slaap haar net nie wou oorval nie. Die meederheid se aand kon opgesom word as ‘n “stop n go” maar inplaas daarvan om te slaap met die stops het hulle wakker geskrik net wanneer hul hulleself in droomland bevind. Petrie het moedeloos gemomple dat elke keur wat hy net net aan die slaap raak dan stop die bus ALWEER. Hier en daar was daar ‘n slapende prinsess of moet ek eerder sê prins wat in enige posisie kon slaap en nie eers wakker raak as ‘n paar mense op hul koppe of voete trap nie. Ek wonder nogsteeds hoe Jannie so gemaklik aanhou kon slaap.

Na ons ses uur stop het die BTKners besluit dat hulle lywe nie meer die harde koue vloer kan hanteer nie. En binnekort het die bus alweer begin roer met opwindendheid. Gesprekke bons teen die koue oggend ure en die algemene volume in die bus word stadig maar seker opgedraai. Die vensters in die agterkant van die bus word afhangend van die “backseaters” bevel om toe of oop gemaak te word elke paar sekondes. Tot dat Toto besluit het, maar sy voel n veer en almal rondom haar mooi laat verstaan het dat ons die vars lug kort.

Die volgende stop was Bloemfontein, waar meestal BTKners vir hulleself ‘n “overprised” cappuchino gekoop het en toe lekker in die sonnetjie ondooi het. Party ouens , soos Jakobus se maag het al teen die tyd gegrom , en wat kan nou lekkerder wees as ‘n steers burger net na 9 in die oggend.

Intussen het daar eintelik groot fout gegaan. Die waentjie het suid geloop terwyl de bus Noord gegaan het. Maar as jy ‘n buitestander was en die spul in die sonnetjie dop gehou het so jy net dink dat hulle bietjie bene strek en dalk prober die visse in die dammetjie vang. Ofcourse was die frisbee ook bietjie rond gegooi. Toe almal weer op die bus klim is die pad eintelik bietjie gedetour na Daniel se huis toe. Niemand het gekla nie, en voor enigiemand hulle oë kan uitvee is die ouens al in die swembad. Langs die swembad staan daar ‘n paar meisies wat jik om te swem maar tog bietjie onsekerheid het. Dit hou egter nie lank nie, en die volgende oomblik swem die twee De Wet Sussies, die Stille Toto en Marguerite, Baby DW en die twee Du Plessies sussies, Helette en Lisa. Ons almal ken vir Suzaan en haar fomo , en nie te lank daarna nie het 7 meisies ook ge “represent’ in die swembad. Daarna het die middagbroodjies almal saam gespan om padkos broodjies te smeer wat later op die bus geeet sou word.

Uiteidelik is die sak broodjies uitgedeel en dar word vir elke ou die geleentheid gegee om dubbel dit va die meisies te kry. In ander woorde 2 broodjies. Maar sommige Ouens soos Van Zyl het nie so lekker leer tel in Gr 1 nie, hy het bietjie deurmekaar geraak met 2 en 8.

Ons laaste badkamer stop was bietjie meer uitdged as die ander stoppe vir die meisies met ‘n tou wat bietjie langer was as wat verwag was. Daar het ‘n groepie stappers buite gesit en wag vir die res van die span toe die wolke ‘n brul gee. Johan gee so laggie en sê: “ mens, kan sien wie die mense van die Wes-kaap is, hulle skrik vir elde donderweer brom.” Sy woorde is nognie koud nie, toe slaan ‘n onverwagte Mnr so hard dat Van Zyl en Johan hulself boeglam skrik. Dit was noggals iets om te aanskou. Nie lank daarna nie het die eerste groot druppels begin val en die paaie begin skoon was van die bietjie stof wat dalk vuilte kon weerspieel.

Die gesprekke was ongelooflik divers gewees en as ek nou en dan my oor geleeen het vir ‘n ander gesprek kon ek lekker lê en lag. Schalk het in sy sitplek omgedraai en gesê: Trudi, jy is noggals ‘n gemaklike mens.” E wat wou hy van haar hê ? ‘n tandeborsel. Gelukkig vir hom, of moet ek sê Trudi het sy ‘n ekstra een vir hom en hulle hoef toe nie een te deel nie.

Jane het na agter geloop om lekker geselskap te soek en haarself tussen Baby D wen Heino neergeplak. Kom ons sê dat sy toe in die rus gedeelte van die gesprek kom sit het. Voor dat sy egter beter geselskap kon gaan soek het, het Andre bo op Baby DW gespring om Jane te irriteer. Haar gesiguitdrukking het miljoene woorde weerspieel en nie lank daarna nie het sy gevlug.

Teen , het ons by Mweni kampeterrein aangekom. Na dat die kleurvolle jellytot tente opgeslaa is, het almal in hulle groepies in verdeel en die kos pakkies is verdeel. Die is die belangrikste tyd vir ‘n BTK meisie om die pakkie te kies wa eerstens die minste weeg, maar oook die eerste dag se kos is. na lank gesoek vir sakkies en kos wat op die lys is maar nie in die krat nie is alles iteindelik uit sorteer. Gelukkig het die kosspanne net daarna aan die werk gespring en daar is gemeenskaplik vir almal saam spaghetti gemaak vir aandete. Louw se woorde voor ete was dat slee sou afhang van die weer.

Elsara en Jane het verwag dat die kos te veel gaan wees maar die skoon uitgeskraapte bakke het egter hulle verkeeerd bewys tot die ouens se teleurstelling en van die meises.6856

ITEMS:

Schalk en Mari Louise het slee verduidelik en toe Schalk haar moes vang het Elwin vining haar intercept.

Lu het toe dit op himself geneem om items te verduidelik asok die eerste een vir die toer te doen. Die ballade vir ‘n sterwende skaap.

Johan, Christiaan, Fredrick, Heino en Andre het troepe gedoen. Alles het nie heeltemal vir troepe reg geloop nie, en Fredrick het perongeluk die punchline verkeerd oorvertel. Ek dink dit het dalk n groter gelag uit die groep gekry as wat die eintelike punchline ooit doen.

Hanno en Louw het die hoenderboerdery opgevoer waar hanno die hoenders in die grond plant.

Ons was so gelukig gewees om nog ‘n troepe opvoering te sien deur Christiaan, Fredrick, Louw en Ernie

Jakobus, Van Zyl , hanno en Toto het net om die ys te breek blou yskas gedoen soda thy uit die pad uit is. dit was die kortste blou yskas wat ek al ooit aanskou het.

Lize [ma en ouma], Mieke [pa en oupa] en May Marie [die kleindogter] het iets nuut uit die mou getrek , waar die klein dogter by haar ouers , oua en oupa wil weeet wat beter is , vloek of lust.

Die aand is egter kort geknip deur ‘n reen wolkie wat ons slee getref het en almal het daarna tente toe geskiet.

Dag 2:

Dis 06:00 toe ons wakker geskree word deur die paar stokers wat die koue al vroeer aangepak het. Groepie 3 Groepie 6 , maar niks gegroepie 4 nie, nee Johan se groepie word wakker gemaak met ‘n wiskunde som wat hulle eers moet uitwerk voor hulle besef dat dit hulle water is wat reg is. Net daar begin groepie 2 kwadraat vir die res van die toer.

Daar is ‘n onrustigheid in dameskamp en as jy verby Suzaan en Jane al gestap het, sou jy weet wat dei oorsaak is. nie omdat hulle by jou wil vertel nie, nee maar hulle vra jou met hoop in hulle bewerige stemme asof dit jy was wat ‘n grappie wou maak. Ek dink almal se gesiguitdrukking was redelik soos myne, heeltemal deurmekaar. Die toer het noggals moeilik vir die 2 begin, maar soos os hulle albei ken het dit hulle gladnie onder gekry nie en hulle het met vrolikeid en positiewe gedagtes die da gen res van die drakensberge aangepak. Om te dink dat hulle stewels onder ons almal se oë uitgestaal is. dit is a tragedie dat die splinter nuwe stewels toe ‘n ander avontuur wat vir hulle voorlê, as dit was Suzaan hulle beplan het. Daar word darem ook geglimlag oor die hele saak, as dit op jou neerbring dat die diewe net een skoen van elke paar het wat maak dat hulle nie eers goed kon steel nie. Tannie Rosemarie het vining vir die twee skoenlose meisies gesorg en vir hulle tekkies gegee om die drakensberge aan te pak.

Dit was nie al wat deur die nag gesteel is nie, Jakobus en Oom Piet se snacks wat aal die pad van Mosselbaai saam gekom het, was ook nie opspoorbaar nie. maar dis nie die eerste keur wat biltong op ‘n toer voete kry nie. sommige mysteries word net nooit gesolve nie.

Na ontbyt het die tentjies een vir een gesak en tasse is toegemaak reg vir die dag se stap. Tannie Rosemarie het eenkant met die meisies gepraat terwyl oom Johan met die seuns gepraat het. Terwyl die meisies nog besigg was om te gesels het die seuns in ‘n intermiderende ry vor hulle gaan staan en van ‘n kant af aangegluur. Maar Selena Gomez se liedjie “kill them with kindness” was hulle wapen as benaderig gewees en ons het met groot glimlagte ook in ‘n ry voor die ouens gaan staan.

Skiet is skielik onverwags oopgemaak en die meisies spat oor die gras om weg te kom van die ouens wat kort kort op hulle hakke is. terwyl almal rond staan en geselsies aanknoop is groepie 2 kwadraat deur Francesca nader geroep, blykbaar het hulle een aand se kos verkeerd ingepak. Na lank segeskarrel en gesoek, kom dit neer dat daar een pak skulpie noodles te veel in iemand se sak is. Maar soos goeie BTKners ontken elkeen van hulle at hulle die een is wat nie mooi hulle sak deur gesoek het nie.

Louw het Fredrick as slot genomineer en hy het weer Danielle as sy sleutel gekies vir die dag. Sakke op- en daar begin die eerste dag se stap uiteindelik. Na ‘n paar km se stap op ‘n grondpad tussen deur die plaaslike huisies het die paadjie begin hoogte kry en tussen die groen gras verdwyn. Die mis hang hang in die lug en net die voet van ‘n paar berge is sigbaar vir die groep, verder lê die onbekende voor. Na 9 km se stap het ons ‘n riviertjie gekruis en Alfa besluit toe dit is die perfekte plekkie vir ‘n game break. Hier is die eerte 4 uitgekyk. Heino, Petrie, Michelle en Nina. Die uitkykers was Christiaan, Elwin, Jakobus, Sckalk, Ansophi en Jane.die game break was ‘n uur lank gewees maar niemand kla nie.

Toe ons weer aan die gang kom, moes ons so 500-600 m klim oor 6 km. Die wat voor gestap het, kon terug kyk en ‘n kleurvolle baljaar van miertjies sien wat nou en dan stiller geword het teen die steiler optraandes. Na ‘n rukie se stap is meeste van ons alweer droog gestap. Dit het egter nie lank gehou nie , toe slaan die wolke om on sneer en was die laaste gedagtes van die gejaagde wereld weg sodat ons kon fokus op die skoonheid rondom ons.

Teen 13;00 het ons ‘n relatiewe plat plekkie gekry om middagete te eet en tente op te slaan. Die middagbroodjies is sommer in die gedrip gesmeer. Toe die sonnetjie uiteidelik met sy skaam gesiggie na ons loer het almal seker gemaak hulle slaan hulle tente so vining as moontlik op. wel almal het prober, Machrista en Jeanri se tentjie het nie so lekker opgeslaan soos die vorige aand nie, en toe jana en Mari Louise prober help het hulle dit net in die hele proses verder gebreek. Gelukkig het Jeanri skuilplek by Maymarie en Anke gekry en Machrista het haar tuis gemaak in Marguerite en Inke se tent.

Die seuns het die meisies voorgespring met die idee om te gaan bad maar ook nie lekker gekommunikeer daaroor nie, sodat die meisies gevoel het dit is nonsense en ook afgestap het riviertjie toe. Kom ons sê net die meisies het opstroom gekyk en hopelik het die seuns wat so 100 m af in die kronkelende riviertjie staan, afstroom gekyk. Kom ons sê net dat ek die seuns het gladnie dit verwag nie.

Toe almal droog is, het almal hulleself gemaklik gemaak en ‘n gesprek aangeknoop met die mese rondom hulle. Fredrick het met die kitaar gesit en sy vingers soos ‘n verfkwas oor’n kunswerk oor die snare laat rond dans. ‘n groepie het saam met hom hulle stemme tussen die berge laat wandel. Nie almal het sit en sing nie, Sckalk was besig om salig aan ‘n wortel te kou wat hy opgedra het terwyl nog ‘n groep eerste toeriste uitgekyk is.

ITEMS:

Jannie en Johan het die aand geopen met Mnr Fourie en die drankwinkel eienaar.

Fredrick en Christiaan het toe die restaurant uitgevoer wat alle disse verkoop , mar kon nie vir ‘n klient walvistitte en toast gee nie want hulle konnie toast kry nie.

Die Van der Heever boeties het , “the horse don’t look so good” opgevoer.

Oom piet , Jakobus, Johan en Andre het vir die nuwe toeriste diepslee met Ernie en Jane verduidelik e arme Ernie is slaapsak en al weg gesleep.

Lize en mieke het hulle eie grappie uitgevoer oor Suzaa en Jane se skoene wat gesteel is.

Van Zyl en Elwin oorleef nie Ruan, Johan en Louw se Canooo! aanval nie , maar Hanno glo vas hy vind ‘n vinniger uitweg.

Ruan, Heino, Andre het voor almal gedemonstreer hoe om ‘n veldjie te vang.

Christiaan en Fredrick was seker dat dit kompleet kompleet vrot vis was waarin hulle kon trap.

Johan en Hanno is onderskeidelik Mario en Luigi , waar Toto onbepland Maria se verskillende ligemente is. die stroom was egter bietjie deurmekaar en dieselfde been het ‘n paar keur weer verby boot gedryf.

Jeanrie, Toto en Johan het roomys ny Hanno gekoop, maar op die ou ent was die enigste suckers wat Hanno gehad het in sy winkle was die twee suckers: Pieter en Vryhoff .

Jannie en Vryhoff het die itema afgesluit met die oorlog tussen die duitsers.

Dag 3:

Die stokers het al 5 uur vanoggend begin stook. So 05:15 is die res van ons wakker gesing ( I’m a believer) end it was noggals duidelik dat Johan besluit het om bietjie laat te lê vanoggend. Jeanrie verjaaar vadag maar sys y het die dag in gegaan sonder ‘n enkele kis.

Om te keur dat die groep lang “gaps” kry, het die stadige stappers voor gestap en die fikse klomp agter. Louw het geweet toe hy vir Johan kies as slot da thy iemand kies wat Geduld het. Dis wat die slot vandag benodig. Hy het Monique as sy sleutel gekies, net na Monique hard vir almal rondom haar verklaar het dat sy voor gaa stap vandag. Na die eerste 20 m is almal se kamstige waterproof skoene sopnat. Die roete was so bietjie bundu bashing in sy eenvoudigste vorm- riete. Die voorste stappers het die vorige nag se dou afgestap sodat die agterste klomp droog deur kan stap. Op die eerste game break se spyskaart was topper koekies , tot sommige [spesifiek groepie 2 kwadraat] se ontsteldenis was dit tiffany koekies. Ander mense soos Lauren was net te bly om koekies tee et en het hulle lekker sit en inryg. Praat van game break , dit is crucial om in die regte groepie ingedeeel te wees tenopsigte van jou mede spanmaats se snacks. Trudi, is ‘n wenner en het ‘n hele pak doritos saam gedra. Die person wat mens eintelik langs moet gaa sit , is Fredrick. Want sy woorde is: “ek sal swaaar dra solank ek luxury eet.” Ongelukkig weet Ruan nie dat jy nie net kan staan met ‘n vol bottle game in sy hand nie, maar is vining deur sy groepie vertel dis nie hoe dit werk nie.

n Paar van die manne soos Ernie en Christiaa het die koue berg water aangedurf en ‘n vinnige swempie gevang. 20 minute later is dit tyd om die pas aan te pak. Nie lank a ons weer begin stap het nie, het die wolke soos ‘n kombers om ons kom vou en ons kon netnet so 4 mense voor ons sien. Anke het die pas goed aangegee van voor en binnekort is daar ‘n string jellybeans besig om die berg op te klim. Die berg wat almal se bene net kon voel maar vir die oog nog ‘n mite was. Die berg wat in die hemel instrek is noggals deur ‘n tamlike vinnige tempo aangepak en tree vir tree baas gemaak. Daar was ‘n vrolike gesingery in die lug wat die woorde nou en dan deur ‘n huig verdwyn het. Maar sing het almal gesing.

Die stap was ongelukkig nie sonder krampe nie, Maymarie, Monique, en Marguerite het ‘n kramp of 2 ervaar. Andre het dit op himself geneem om haar sak te vat en dit die laaste paar m opgedra. Volgens hom was dit ‘n geleentheid gewees om karakter te bou en hy het net weg gestap toe Marguerite vir hom sê dit is gladnie nodig nie.

Chelaine en Tannie Rosemari het hulle kennis gebruik om die krampe reg te stel. Alfa aan die anderkant is nie ‘n man vir breuke nie en mars net voorentoe met die res van die groep kort op sy hakke. Johan se lies het ook noggals ‘n knou gevat teen die berg op maar het sy rol as slot saam met sy sleutel , Monique, goed voldoen.

Uiteindelik is ons bo op die plateau en die middagbroodjies word gesmeer. Weereens is dit ‘n situasie waar almal eerste hulle brood of sjokolade wil uitpak net om bietjie ligter te dra.

Groepie , se stoker, Jannie is ‘n yster gewees na da thy vir hom e sy hele groepie begin water kook. Selfs Chelaine het seker gemaak sy gebruik haar “contacts” in daai groepie om ook ietsie warm te kry om te drink.

Ons is egter nie die enigste lewendige wesens hierbo nie, en die koeie het vir Andre so geinteresseerd dat hy dit op homself geneem het om op die koeie te spring. Ja, jy het reg gedink. Hy het op die grong geval.

Intussen het die koue Drakensberg lug diep in die bene van die stappers ingekruip en almal het as een man saam gestem dat dit tyd is om tente op te slaan en diep binne ons slaapsakke in te klim. Terwyl die tente opgeslaan word , is skiet oopgemaak en weereens skarrel die meisies om weg te kom van die ouens. Christi dog sy kom weg van Hanno maar haar voet struikel oor ‘n bossie en s yen Hanno koop toe vir hulle ‘n stukkie berg.

Toe die tente uiteindelik op geslaan is , het die meisies besluit dat as hulle nog die aand skoon wil wees moet hulle nou gaan bad anders gaan hulle nooit warm word nie. Tot Jane en die res van die meisies se verergenis het Louw die ouens eerste die kans gegee om te gaan bad. Maar hy het nie net vir hulle eerste kans gegee om te gaan bad nie, hy het vir hulle 40 minute gegee om te bad. Mans kamp is baie meer bedek as dames kamp en hulle het ook ‘n watervalletjie by hulle bad plek. Die koue het vining om ons neergesak en die meisies het vining ongeduldig geword onder Jane se leiding. Maar hulle was nie TE onbillik nie, selfs Tannie Rosemarie het gevoel dit is nonsense en het die meisies aangemoedig om net te gaan na waar die bad plek is. Louw het toe nie net die teenstand vas y mede BTK meisies nie maar ook sy ma. Uiteindelik het die meisies hulle kans gekry om ook te bad.

Nie lank daarna nie het donderweer geslaan en almal het in hulle tente gaan skuil van die koue storm wat op hulle neergedaal het. Christie en Helette het dit as ‘n perfekte gellentheid gesien om ‘n slaapie te vang maar eers na dat hulle hulle slee snacks vir die aand opgeeet het. Ruan en Louw het dit mooi opgesom as movie wee ren in hulle tent op Louw se foon lê en fliek kyk.

Nie almal was so gelukkig om ‘n droë tent te hê nie en vinnig vinnig het Machrista, Baby DW en Inke besef dat alles in hulle tent nat is. Selfs twee van die slaapsake. Na ‘n rukkie se gedink is ‘n survival bag en ‘n gebreekte tent seil gebruik om die tent tenminste slaapbaar te maak. In die geskarrel en reën het Schalk vir Mari Louise ‘n koppie koffie gemaak en na haar tent gevat.

Toe die wolke ‘n bietjie lug end it stadig maar seker begin ooptrek het die BTKners een vir een uit hulle tentjies gekruip soos diere na dat hulle gehiberneer het. Daar was toe ‘n groepie wat graag in die vallei wou gaan afkyk wat ons opgestap het. En dit is sommer net daar die uitkykpunt gedoop.

Dit het egter teen aandete se voorbereiding weer begin reën en baie groepies het onder ‘n seil gestook of in ‘n tentjie gesit en stook. Daniel en Mareli het kos gemaak onder die seil maar die stoom van die kos was so erg gewees dat Mareli dalk beter af in die reën sou wees. Slee was gekanseleer want die weer het nie lekker saam gespeel nie, maar dalk het almal die slaap nodig. Almal het nie vroeg gaan slaap nie, en daar was blykbaar tot laat nog in Louw se tent gekuier.

Dag 4:

Vanoggend het Louw vir Toto aangejaag om die sonopkoms te gaan kyk en in de proses die hele dameskamp laat wakker skrik en besef dat as hulle die sonopkoms wil sien dan beter hulle dadelik wikkel. Meeste van die klomp was reg vir die vroë oggend ure se koue , maar nie almal nie. Machrista en ‘n paar ander brawes of dommes het kaalvoet die koue aangepak. In die begin was dit seer om op die klippies en bossies te trap maar na ‘n ruk was daar inelkgeval geen gevoel in ons voete nie. Daniel was voorbereid en het die dag begin met ‘ warm koppie tee met ‘n asemrowende uitsig.

Daarna het die stories begin rol. Monique en Danielle het nie so droog gebly soos hulle gehoop het nie, en het nie heeltemal besef dat hulle ook op ‘n boottrip gaan gaan toe hulle vir die Drakensberge ingeskryf het nie. Trudi en Lisa het hulle twee man tentjie vir die aand ‘n 3 man tent gemaak en Suzaan en Jane het ook tot die twee verlore seilors se redding gekom.

Soos wat almal besig is om BTK Ontbyt tee et, het Helette opgelet dat Alexander elke oggend sover baie elegant sy futurelife uithal en nie BTK Ontbyt pap eet nie. Nes Jana vir haar een beskuit per dag ingepak het, vir die koffie vrog in die oggend.

Soos wat almal reg maak vir die dag se stap het ‘n paar meisies gestap om dameskamp te gebruik en het gedink hulle is uiteindelik beskut toe vlieg daar ‘n helicopter so besem legte oor die plateau.

Andre het vergeet hy verjaar 2 keur ‘n jaar end at vandag sy ander verjaarsdag is. Die meisies het met volle vetroue die liedjie verkeerd ingesit en die seuns se lirieke gesing, maar het vining hulle glipsie herstel.

Daniel het vanoggend op ‘n expidisie gegaan om fotos te neem maar het egter met lee hande terug gekom. Hy’t eers bietjie later besef dat hy erens langs die riviertjie sy foon verloor het. Die BTKners het in ‘n lang ry gaan staan en die bult gechicken parade opsoek na die foon. Dit was egter ongelukkig ‘n onsuksevolle poging gewees. Daar is egter tog ‘n vlammetjie van hoop da tons dalk die foon sal optel. Die plateau is beeldskoon met 3 perde wat rustig rond wandel tot dat Andre en Daniel op hulle afstorm. Ek weet nie asof hulle gedink het dat hul een gaan kan vang of wat hulle besiel het nie, maar die perde hardloop maklik maklik vir hulle weg.

Die eens koue nat aand is alankel vergete soos die sonnetjie op almal se gesigte bak. Ons het op die afgrond gestap en elke paar tree het ‘n ander uitsig gegee, as moontlik een mooier as die ander. Een wat woorde nie kan beskryf nie. Hoe die groen bome, gras en bossies in mekaar in vleg ondertoe vir 1000 m en die skaduwee van die groewe wat so baie stories in hou. As mens mooi luister dan hoor ‘n mes die geheime van die draensberge wat die wind fluister vir die wat stil raak om te hoor. Arme Elwin en Ernie het nie veel tyd gehad om die skildery rondom hulle in te neem nie , want na ‘n paar sekondes word hulle gevra om ‘n foto te neem. Groep fotos, boetie en sussie fotos – wat Hanno en Andre vir een of nder rede besluit het om deel van te wees, is geneem.

Fredrick, Danielle, Christiaan en Andre het ‘n handstand foto op die afgrond geneem en toto en Chelaine kon nie help om ook ‘n wawiel foto te neem nie. ‘n Paar van die manne, Jannie, Vryhoff, Van Zyl en Fredrick het ‘n kaal bolyf foto geneem- geen mens weet eintelik hoekom nie.

Die voëlbesem het ongelukkig nie die hele dag 3 op die berg gemaak nie , en Hanno het dit net in Danielle se hande gedruk. Jakobus het die donkerkop meisie met die gebreekte besem een kyk gegee en toe besluit om dit maar van haar skouers af te vat en hy het die besem in sy sak gedruk.

Jacques wou as slot heeldag die stappers aanjaag wat staan en fotos neem en sê toe vir hulle : ”Julle, die view is baie mooi, maar weet julle hoe mooi gaan dit van daar bo wees.” Hy het hulle uiteindelik tot bo gekry.

Ons het middagbroodjies in die grotte gemaak. Verbasend was die grotte groot genoeg dat almal daar kon inpas. Tot groepie 2 kwadraat se onsteldtenis het groepie 3 nie hulle brood opgeeet nie, maar wat hulle eintelik ontsteld het was dat Danielle nie dit toe vir hulle skenk nie maar vir groepie 5. Groepie 2 kwadraat was so honger dat hulle myo broodjies geeet het. Hulle het bietjie brood saam daai mayo geeet. Groepie 5 het twee halwe broode geskenk gekry op een of ander manier.

Oom Piet wil al heel toer net dat sy groepie die brood oor los en aal die krummels moet hou om in die sop te gooi. Maar groepie 5 is nogsteeds onseker van waste sop Oom Piet praat.

Louw het die groep gevra om net so paar minute stilt te word en net te kyk na die almagtige berge en vallei onder ons wat God gemaak het deur ‘n paar woorde. My oë kon nie die diepte en skildery voor my begrip nie. Mens kan nie in die Drakensberge stap en nie glo daar is ‘n God nie. Een wat berge skilder wat hoog in die hemel instrek, ‘n God wat so groot is tog oor ons klein mense omgee. Hoe groot is die berge in my lewe regtig?

Na ‘n paar minute het Johan met ‘n liedjie ingesit. Dit was ongelooflik spesiaal om op ‘n berg dei Here te loo fen prys vir wie Hy is. terwyl on snog besig was om te sing het die wolke in die pas begin oprol soos ‘n brander om ons neergeslaan en toe vining weer oopgetrek.

Na nog ‘n bietjie van bo sit, was dit weer tyd vir salke op en ons het toe begin terug stap na die jellytots tentjies toe.Maymarie, Chelaine en Suzaan het verby almal af gehardloop om eerste te gaan bad. Aangesien Louw se woorde was dat die meisies het ‘n halfuur om te bad voor dit manskamp word. Die meisies het ver gestap om weg te kom van die oë van die manne. Aangesien die skaapwagters nie net ‘n oogie gehou het op die skape nie.

Na dat almal gestort het, het meeste mense rustig gaan lê op ‘n seil of rondom ‘n stoker hulle hulself tuis gemaak. Van Zyl, Jannie, Johan en Fredrick dink hulle is elite en sit so entjie weg van die tente op ‘n klip en bier drink. Die meisies lê en bak in die sonnetjie terwyl daar ‘n groep ouens frisbee speel. Die rus van die meisies word egter onderbreuk deur Marco en Andre wat opgewonde vertel dat hulle die meisies vir 20 koeie verruil het. Oom Piet het besluit dat sy dogter, Christie, met labolla betaal kan word. Trudi het na Marco gekyk en ontsteld gevra: “Hoekom wil julle koeie hê as julle vir ons het?” Sy het hulle mooi laat verstaan dat sy surely 20 “carrots” werd is en nie 20 koeie nie.

Binekort was daar ‘n rugkrap treintjie en ‘n mafia game aan die gang terwyl ‘n ander groepie weer bietjie rond gestap het en gaan verken het.

Intussen sit Toto, Hanno, Jakes, Christie, Machrista, Colene en Nicholas op die krans by die uitkykpunt en lees Job 38 wat gaan oor God se grootheid. Die volgende oomblik het dit vir hulle geklink soos donderweer toe breek daar aan die oorkantste krans ‘n stuk rots af en vorm ‘n rotsstorting. Dit wat hulle daar gesien het, het net die stuk in Job vir hulle bevestig.

Aandete was koes koes met hoender. Johan was toe die skuldige een in groepie 2 kwadraat wat die ekstra pak pasta opgedra het. Johan het besef dat die koeskoes nie sy groepie gaan vol maak nie, en vining ingespring met ander idees. Groepie 2 kwadraat het toe toestemming gekry om hulle pak ektra pasta ook gaar te maak. En Groepie 2 kwadraat het soos konings geeet .

EERSTE TOERISTE SE KONSERT:

Maymarie was Louw gewees en was die storieverteller. Helette het die rol as Lisa gekry en het heeltyd aangegaan oor die feit dat sy wil gaan draf. Fryhoff moes Jannie uitbeeld, en het met ‘n frisbee in die hand sy broer nageaap. Jeanrie was Rooikappie wie se koei gesteel is. Inke was die koei wat dit nie in die skit oorleef het nie. Gregor ‘n bottervliegie wat vir rooikappie een wens gegee het. Ruan was ‘n melkfabriekmopper en Andre ‘n ertbeer. [moet eerder nie vra nie] Nienke het ‘n pragtige stuk solo gesing en Lourens was Rooikappie se Rock’n Roll grandfather. Petrie was Juri Sanlameer wat vir die groep steak aanbied.

Net na die eerste toeris se konsert was dit tyd gewees vir die Wraak. Dit het egter nie so goed verloop vir almal nie en Trudi het ‘n vuis in haar gesig gevind.

ITEMS:

Oom Piet en die eerste toeriste het vir ons ‘n chnese war song opgevoer_ we are marching to Pretoria

Hanno Squishy Jingle, Jakobus Misinga Sniper, Suzaan en Chelaine Slapchipslagter is almal pikkewyntjies in ‘n punchline.

Fryhoff en Jannie het ‘n duet gesing- Ou KalaHari

Van Zyl en Johan het hulle kinderdae oor geleef en Hannah Montana se liedjie gesing

Mieke en Lize het hulleself die dag herleef en John geklompimenteer in die skit oor sy singery as ook met Daniel gegrap wat sy foon verloor het.

Fredrick, Christiaan is 2 mans wat alewig voel dat vrouens te veel te sê het.

Louw besit ‘n troeteldier winkel en het ‘n pappegaai in die winkel- Christiaan. Jane en die papegaai se verhouding loop n atrane.

Johan en Ninke speel I spy met Ninke se groot eye en nie klein eye nie.

En toe tref die gehoor’n ding. Wat baie deurmekaar tog goed was. Jane en John is die seremonie monsters, Suzaan wys die verskillende rondes aan, Andre (plattehond) is Hanno se wen hond in ‘n onwettige honde geveg. Van Zyl en Daniel is twee honed wat verloor en die 2 Van der Heever boeties is trotse eienaars.

Christiaan het veroorsaak dat Hanno amper ‘n glipsie in sy broek gehad het.

Die 3 Heever siblings en Ruan het ‘n wetenskaplike oomblik gehad.

(Fredrick) Saghel en (Christiaan) Fgikkie probeer die oliefant wurg.

Hekels:

Schalk wil by Jane weet wat sy bedoel het toe sy gesê het: “ Lyk dit aan my gesig asof ek daarvan hou?”

Christiaan wil by Fredrick weet wat hy bedoel het toe hy gesê het: “Ja, dit is oraait.” Na dat hy gesê het da thy met Suzaan die aand gaan slee.

Wil by Fredrick hoor wat hy bedoel het toe hy gesê het: “O ja, hy het so lekker perdeby lyfie.”

Wil by Jane hoor wat sy bedoel het toe sy gesê het:” Suzaan eet meer as ons hele groepie.”

Wil by Toto hoor wat sy bedoel het toe sy gesê het: “Ek en Marizaan deel ‘n sak bene.”

Wil by Hanno weet wat hy bedoel het toe hy gesê het: “Ekkannie met Christie praat terwyl Oom hier is nie.”

Wil by Hanno weet wat hy bedoel het toe hy gesê het: “Okay Christie, jou pa is nou weg.”

Wil by Marli hoor wat sy bedoel het toe sy gesê het: “Kinders is van rubber gemaak.”

Johan wil by Trudi weet wat sy bedoel het toe sy gesê het: “ Ek is bly ons kan dames skiet, da kano ns.. ummm..”

Wil by Oom Piet weet wat hy bedoel het toe hy gesê het: “Jy dink jy kry ‘n bruid, dan kry jy, Louw met ‘n pruik op.”

Wil by Oom Piet weet wat hy bedoel het toe hy gesê het: “Christi is ‘n beast, sy is veilig maar Helette nie.”

Almal het toe reggop gesit en die aandlied gesing voor ons in ons tente gaan skuil het.

Dag 5:

Die stappers is kwart voor 6 wakker geskree duer die alombekende woorde van Louw: “Opstaan tyd!” Daarna het hy almal aangejaag om kwartoor te begin stap om die sonopkoms te kyk. Die aand was ‘n rowwe aand gewees, met weerlig wat so naby was dat jy jouself wakker kon skrik. Johan het gestraand 7 nuwe swem style aangeleer in sy tentjie en arme Jana en Mari Louise se kamp matrassies het as leilows gedien. Alles van hulle was nat, van hulle slaapsakke en baadjies tot hulle sokkies sodat hulle niks droog het om aantetrek vandag nie. Johan het van die begin af min kans gesien vir die dagen het mooi vir Louw laat verstaan dat hy na die sonopkoms terug kamp toe gaan kom.

Die oranje, rooi van die sonopkoms het in mekaar in gesmelt en was die enigste hoop van hitte wat die BTKaners gehad het. Dit was onbeskryflik hoe die strale deur die koue oggend ure se lug gesny het en orals waar die strale deur gebreuk het, het die gevriesde lywe bietjie begin ondooi. Almal het agter ‘n rots koppie geskuil van die yskoue berg wind wat geruk en pluk het. Soms is liggaamshitte die enigste hitte wat werk.

Louw het die groep die geleentheid gegee om terug te stap kamp toe en die tente te laat droog bak en sommer net daar is groepie 7 gedoop.

Die groep het toe verdeel en die meederheid het die paadjie na die Saaltjie aangepak. So paar mnute later het die stokers hulle groepies voorsien aan kookwater op die rand van die kranse. Na redelike ‘n entjie se stap toe besef hulled at hulle nie die saaltjie gaan kan stap nie, aangesien daar ‘n kloof tussen die berg waar op hulle huidelik is en die saaltjie. Dit het bietjie teleurstelling veroorsaak maar tog het hulle met ‘n lied in die hart aan hou stap. Maar wanneer daar deure toegemaak word, word daar ook nuwes oop gemaak. Hulle het toe South Piek uit geklim wat noggals ‘n steil piek was volgens ‘n paar BTKaners. Daniel se horlosie het 3007 m bo seevlak gelees toe hulle daar bo staan en die wereld rondom hulle aanskou. Die groen wat so ver soos die oog kan sien strek.

Soos Hansie en Grietjie het die stappers ‘n paadjie gevolg om weer die tente te kry. Hulle s’n was egter nie van broodkrummels gemaak nie , maar van ‘n lewendige berg riviertjie. Langs die rivier kom hulle toe af op ‘n mooi groen putting grasper ken besluit toe dit is die perfekte plekkie vir middagbroodjies.

Die groepie wat agter gestap het, het besluit dat een van die rapids na die perfekte swem plek lyk. NIemand het seer gekry nie, maar ons kannie dieselfde sê van almal se broeke nie.

Opaad terug was die pad langer as wat die stappers gedink het, e het dit bietjie swaarder gegaan. Drie bulte is gemisgits as een en het elke keur as die koppie nie wil eindig nie , die moed laat dieper in hulle skoene sak. Uiteindelik is die jellytots tentjies insig en vnnig vining is daar alweer ‘n vrolikeid wat die lug vul.

Die sonnetjie het warm gebak, maar eers na dat almal gaan bad het, kon mens die kreef lyfies duidelik sien.

Groepie 7:

Cobus het nooit die sonopkoms gemaak nie, want sy seil het in die aand afgewaai , en sy skoene het soos ‘n emmer die water binne gehou. Monique het oppad sonopkoms toe , haar afstand misgits en plat in die riviertjie geval. En so het sy haarself ook in die groepie bevind wat terug kamp toe stap. Groepie 7 se trotse lede was Monique (nat na die oggend se stap), Lize, Khaila, Anke, Cobus (alles sopnat) James, Michelle, Jakobus (siek), Jana, Mari Louise (sopnat alles) en obviously Schalk (orals waar Mari- Louise is , is hy), Johan (moedeloos en nat) en Marguerite (nat tent,slaapsak). Ons kannie ons toergids Cederick vergeet nie.

Die groep het gebond oor die feit dat hulle nat en koud die vorige aand ‘geslaap” het. Jakes was die enigste een van die klomp wat droog geslaap het, maar hy het gebly omdat hy nie lekker voel nie. Na dat almal hulle tente uitgepak het, om in die sonnetjie droog te bak het Jana en Mari Louise ‘n slaapie gaan vang in Trudi en Lisa se tent en die res het net rustig geword . Johan het sy 3de beroep beoefen en Monique se voete gedokter. Hy het met sy knipmes die dooie [en perongeluk ‘n paar lewende velle] afgesny. Na ‘n rukkie van soos dassies in die sonnetjie lê het Schalk die troepe bymekaar geroep en ons het die koppie daar in die verte aangepak. Ja, jy weet daai een. James het met groepie 7 sy geheime Bloubessie game gedeel terwyl hulle woordlees na die uitsig sit en kyk het. Hulle het daarna oor ‘n nekkie gestap (een amper soos langrivier by pieke) en teen die laaste koppie uitgeklim. Letterlik geklim. Michelle en anke het besluit dat hulle in die nekkie sal it en vir die groep wag. Van bo af het die troepe afgekyk op die rete van die 2de dag se stap teen die berg op. Kom ons sê so- ons kan bly wees dat dit mistig was en dat ons nie die berg kon sien nie.

Met die terug stap het ons redelik kontoer en die skape se paadjie probeer volg. Uiteindelik is almal weer by die tente en middagbroodjies word gesmeer. selfs Jakes het toe meer kleur in sy gesig gehad. Jakes het heeldag by die kamp gebly en probeer slaap. Sy woorde was:” die tent is te warm, maar buite is ek bang ek band.” Na ‘n rukkie se lê het Monique en Marguerite vir Jakobus en Johan oortuig om saam met hulle by die groot poel te gaan swem. Volgens Jakes was dit sy 3de swem die dag- ek wonder wat sy ma sal sê as sy hoor haar siek seuntjie het heeldag geswem. Die geswemmery het baie aanliklik gelyk en nie lak daarna nie het selfs die saaltjie groep se mense kom swem.

Uiteindelik toe almal rustig en warm is het alamal hulle eie dng gedoen. ‘n Groepie het die sonsondergang gaan kyk. Daar was ‘n bonnel van mense wat bo op mekaar op ‘n seil gelê het. ‘n Groepie het karate gespeel. Totto, Hanno, Lou wen nog ‘n paar ander karakters het op ‘n bultjie sit en stook. Elsara het baie liggies dames skiet oopgemaak en daar was vir ‘n oomblik interessant gewees om te sien hoe die ouens net stadig begin weg stap vanwaar hulle gestaan het. Daar was ‘n paar goeie interceptions gewees, Machrista het vir Daniel prober skie, toe Intercept Lisa van die kant af hom. Corleen dog sy het vir Heino, hy is letterlik ‘n hands beweging weg, toe tackle Maymarie hom grond toe.

Toe poeding kom, het groepie 6 besluit om alles wat hulle dog in die gesteelde sak is, maar intussen gevnd is, in die pudding gegooi. Dit was basies elke dag se nagereg in een dis wat jane alles bymekaar gegooi het. Hanno sê:” Dit proe lekkerder as Elsa Pudding en word die Martardor Wonderwerk genoem.”

Dalk word die Martardor nog eendag ‘n nuwe dis in die BTK.

ITEMS:

Helette was die ligtoring vir die volgende manne: Johan, Christian, Frederick en Louw

Johan was broekies maar syne was nie die eniste een wat afgetrek is nie, Van Zyl, Heino, Christiaan, en Fredrick sn het ook afgekom.

Schalk en Mari Lousie wat nie die puzzle kan bou nie

Louw en Nina :My liewe neef louw. My neus juk nou. Juk my liewe neef, Louw, se neus ook nou

Inke en Fredrick – Weet jy wat kan ek met hierdie lippe doen

Mieke en Lize – Eie optrede

Johan (eend) wou net peanuts kom koop by Van Zyl, Andre en Vryhoff was die deur van die bar

Van Zyl – Eie optrede in “Nederlands”

Maymarie, Lize en Mieke

Ernie,Christie,Ninke het alamal geskrik vir die gedroggie (Van Zyl) van Toto , maar die gedrogge het groter geskrik vir Heino.

Ruan, Hano, Johan en Louw was in Boesmanland.

En die aand is afgesluit met die ccclassic Kkkkaptein deur Johan, Fredrick, Christiaan, Jannie, Vryhoff en Van Zyl.

Hekels:

Wou by Luaren hoor wat sy bedoel het toe sy gesê het:”Julle, ons kort nog ‘n bodybag.”

Wou by Schalk hoor wat hy bedoel het toe hy gesê het:” Mari Louise, hoekom is jy so koekerig?”

Wou by Anke hoor wat sy bedoel het toe sy gesê het:” Cobus, ek soek jou lyf.”

Wou by Luaren hoor wat sy bedoel het toe sy gesê het:” Ek wil so graag my broek uittrek.”

Wou by Nina hoor wat sy bedoel het toe sy gesê het:” Dit is baie moeilik om van hom te hou, hy is ‘n tipiese ingeneur.”

Wou by Elsara hoor wat sy bedoel het toe sy gesê het:” Jy moet jou boude swaai om balans te hou.”

Wou by Trudi hoor wat sy bedoel het toe sy gesê het:” Sy wou net aan Jacques se boud vat.”

Dag 6:

Die laaste oggend op die berg het aangebreek en net so kwart voor ses word die meisies wakker gesing met die liedjie “meisies sonder sokkies.” Nie lank daarna nie , het die tente gesak en die sakke gepak. Die meisies se tente is almal al gesak, die seuns aan die anderkant lyk nie eers asof hulle al begin het nie. hulle staan rond sonder ‘n worry. Terwyl almal rond gestaan en wag het, het dit ook liggies begin reën, net genoeg om dit te voel maar nie sopnat te word nie. die berg het vandag ‘n grys kombersie oor hom wat hom bedek. Nicholas is as slot aangewys en hy het Nina as sy sleutel gekies.

Teen half 8 het Alfa begin stap en weereens het die jellybeans koers gekry. Die mis is so erg dat dit moeilik is om te weet in waste rigting ons besig is om in te stap. Ons het na ‘n rukkie se stap , besef da tons nou nie in die regte rigting stap nie en gou gou verander ons rigting. Die koue druppels wat val maak dat meeste mense in hulle dik baadjies stap net om die liggaamshitte wat hulle wel het te behou, toe ons begin afstap toe single file almal tee die modderige paadjie. De Wet en Daniel het elke geleentheid gevat wat hulle verby die meisies voor hulle kon kom. Dit is baie belangrik om jou bewegings so uit te over dat jy nie gly nie, want as jy gly, gaan jy tot onder gly. Omdat die paadjie al hoe slegter word na die agterste klomp, en party baie vinniger en gemakliker is met die afgaan was daar redelike groot gaps tussen the BTKaners. Dit was egter sleg aangesien die mis ons beperk om ver voor ons te sien. Nou en dan moes die voorste groep wag vir die agterstes, maar waar almal gewoonlik die begeerte het om te stop, wil niemand nou stop nie. alles is sopnat en hier en daar begin sommige van die stappers self wonder asof hulle reenbaadjie waterdig is. As jy mooi voel, dan kan jy al voel hoe jou voete soos ouma voete word. Dit is, as hulle nie klaar gevries is nie. Die koue kruip in alle droë plekkies in en die enigste manier om warm te bly is aan te hou stap. Later het die paadjie van die reën in ‘n riviertjie gevorm. Toe ons die eerste heup diepte rivierkruising tref toe is daar nie ‘n geskoene uittrek nie, almal stap steuwels en als deur die rivier. Na 8 km se afstap is die eerste game break en die eerste keur van die oggend af wat die rugsakke afgehaal word. Teen half 2 is ons amper by die grondpd wat bo op die berg na 3 km vir ons belowe is. die wolk bedek nog die hemelbesems , maar ons middagbroodjie plekkie het ‘n lekker sonnetjie wat bietjie hitte aan die verkluimde lywe gee. Die pakkie provitas is uit gegooi en enigiets op die provitas gesmeer. Groepie 2 kwadraat het selfs gekarmaliseerde kondensmelk op die provitas gesmeer. maar groepie 5 het almal verstom toe hulle as groep 14 pakkies provitas eet. Die meisies het net an hou smeer , enigiets wat hulle by die ander groepe kon afbedel of kry. Gregor het blykbaar dit as sy plig gesien om aan te hou eet tot alles op is.

Die laaste 6 km was op grondpad gewees en dit was nou wat mens gehoor het die stappers prat van seer voete of rue. Buit vas julle, ons kannie meer so ver wees nie. daar in die verte is die pienk huisies waar ons die eerste aand geslaap het. Soos ons nader kom, word die volume van opwindendheid weereens opgedraai.

Ons is skaars op die grasperk toe is skoene al uit en die meisies hardloop na die 2 storte daar toe wat daar is. Die pasta wat vir aandete sou wees, is deur die bestuur uit gestem en almal het gevoel dit is die moeite werd om Spur toe te ry. Na alles in die bus gelaai is,het ons vir Tannie Rosemarie gesing en die oues het haar self in die lug in gegooi. Ons het toe vir Schalk Marais, Mari-Louise Vermaak en Jana Boleslawsky maan toe gestuur.

Die busrit na die naaste spur toe was net lank genoeg om ‘n uur slaap in te kry. Die Spur het geskrik toe daar 62 studente instap en die oë van die kliente het baie gestrek toe die burger challenge begin het. Ruan, Fryoff, Gregor, Andre, Heino, Daniel was die eerste toeris ouens gewees wat in die Burger Challenge deelgeeem het. Hanno het ‘n kort geskiedenis van die challenge verduidelik en net daarna het dit begin. Andre het begin verstik aan sy kos en het ‘n vaal blou kleur gewrd. Intussen is Daniel besig om vir Fryhoff ‘n go te gee. Na sekondes het Fryhoff eerste sy bord skoon gemaak.

Later die aand kom dit uit dat Jakes die volgende dag verjaar en Toto sê toe ir een van die kelners da thy verjaar. Daar kry Jakobus ‘n lekker bakkie roomys verniet.

Na ons vir Tannie Rosemarie en Oom Johan gegroet het, het almal hulle lê plekkie in die bus gaan inneem. Weereens is dar nie ‘n plekkie op die grond of banke nie.

Dag 7:

Die bus het vining vir Ansophi afgelaai langs die pad maar ons eerste groot stop was Bloemfontein waar ons vir Hanno, Colene en Daniel afgelaai het en die waetjie terug gekry het. Johan het agter bo op die sake vir hom ‘n lê plekkie gemaak en Machrista het Hanno se lê plekkie agter in bus gaan benut. Toe Heino vir haar wil geselskap hou, het hy egter vas gesit en teen dit besluit. Die bus het toe begin lewe kry net voor ons in Graaf Reinett ingery het, na’n koffie by KFC lyk die vaak gesiggies al hoe wakkerder. Die bestuur besluit toe om te wag tot 8 uur wanneer die Spur oopmaak en daar ontbyt tee et, na Lisa hulle mooi laat verstaan het dat Aberdeen en die res van die dorpies wat kom , basies uit 2 straate bestaan en die een pad is die hoofpad die ander een is ‘n grondpad. Na ‘n spek brekie waar ‘n paar manne eers ‘n bier gaan drink het is ons alweer oppad. Louw, Maymarie, van Zyl en Ruan het prober kyk hoe baie syfers hulle van Pi kan onthou in 10 minute en Maymarie het hulle noggals ver gewen. Daarna het almal prober die oplossing vind vir riddles. Machrista, Lisa en Helette het on sook langs die pad naby Wilowmore afgelaai.

Die volgende stop was George. Ons het aansienlik minder geword, na Fredrick, Johan, Danielle, Monique en Christiaan ook afgeklim het. Uiteindelik ko mons in Heroldsbaai aan. Na die tente en nat goed die hele blok wat ons op kon kamp bedek is, het almal strand toe gestap. Die seuns het ‘n frisbee game gespeel terwyl die mesies gewem het en die sonnetjie waardeer het. Dit was nie so lekker vir almal nie, en arme Chelaine is seer deur ‘n bloublasie gesteek. Daarna het almal gaan stort, goed terug in die tasse gepak en roomys gaaan eet. Toe ons terug by die kamp kom, het Chelaine hulle aangekom met die vis en tjips vir aandete. Dit was VISkriklik lekker. Die Smitte het toe gegroet maar eers na dat ons vir Jakes gesing het en Christi hom ‘n soen op die wang gegee het. Skiet is oop gemaak en Mieke het dat Fryhoff werk om haar te vang.

n Groep van ons het strand toe gewandel en die sonsondergang sit en kyk terwyl ons gesing het. Dit was heeltemal ‘n ander tipe skildery rondo mons, tog beeldskoon. Elke sandkorrel, brander en wolk. Helfde van die groep het by die kampterrein gebly waar Elwin vir hulle water gestook het. Die res het vrolik hulle pad terug gemaak kamp toe.

Louw en Ernie het ‘n vuurtjie aangesteek en Marguerite en Daniel het hulle slee marshmallows met almal rondom hulle gedeel. . Chelaine het die aand opgekikker deur haar kar naby die slee area getrek en sokkie musiek het die aand lug gevul.

ITEMS:

Chelaine en Suzaan is ninjas wat teen mekaar baklei.

Louw wen Nina is Mr&Mrs Wong

Jannie, Van Zyl en Vryhoff – Ruk en blik

Jane en Ruan verskyn in die ho fen word deur Louw ondervra oor ‘n Kragopwekker.

Toto, Elvin, Andre, Inke, Nina, Michelle, Heino en Elsara het deelgeneem in die Taste Test onderworpe.

Toto en Marguerite, werk by Ruan se Tandepaste fabriek.

Nina het vir ons “honey bee” gesing.

Marco en Louw had an English and Afrikaans discussion on how tickets are less expensive than what the garage is going to ask.

Jannie en Louw vang ‘n veldjie in die woud en Jannie vee Louw se boude af

Lize en Mieke het weereens hulle eie storie oor die mis in die Drakensberge

Lize het ‘n Solo and improve gedoen. (UITSTEKEND!)

Jannie en Van Zyl het bietjie ‘n problem gehad met hulle kommunikasie toe hulle gery het.

Toto, Ruan, Louw, Heino, Van Zyl, Jannie en Vryhoff – OP die bus/trein sonder kaartjie en hoe om kaartjies te kry

Toto, Van Zyl, Marco, Laurens, Louw, Marguerite en Lize – Klippies

Pieter en Laurens is vasgekeer in die trunk en probeer ontsnap.

Jannie – Sutherland

Marco het vir ons ‘n Solo liedjie wat baie na aan sy hart is: Wings of an eagle. ( skree soos ‘n arend.)

 

Hekels:

Nina wou by Louw weet wat hy bedoel het toe hy gesê het:” Hekels is oop.”

Dag 8:

Aal die ouens en ‘n paar meisies het gestraand buite geslaap en sommiges het vir die eerste keur op die toer warm geslaap. Na dat almal die laste BTK Ontbyt geeet het en die tasse in die bus gelaai het, was dit tyd vir ‘n laaste swempie. Hoe lekker was dit om die hele strand te hê net vir ons.

Teen 9 uur was ons op die bus reg om die laaste paar ure terug Stellenbosch toe aantepak. Die bus het baie meer spasie gehad en almal het vrolik gesels oor die laaste paar dae wat voorlê van die vakansie.

Ons het almal gestop om roosterkoeke vir ons te koop, en toe ons wou ry toe is on seen man kort. Andre staan nog e wag vir sy roosterkoek. Louw vra vir die bestuurder:” Weet Oom va ‘n lift vir hom , Stellenbosch toe? Ons gaan nou ry.” Gelukkig het hy dit kort daarna gekry en die bus pak weer die pad aan. Elsara en Heino het by Worcester afgeklim en die bus deure maak vir ‘n finale keur toe voor ons in Stellenbosch aankom. Die horlosie het 15:17 gelees toe in Stellenbosch aankom. Na dat al die kratte terug gedra is stoor toe, toe is dit tyd om vriende te groet.

Hier is ons weer terug in Stellenbosch, en ons lewens gaan aan, maar diep binne ons sit ons saam hierdie klomp en kyk na die groen skildereye wat veraltyd in ons harte ingegravieer is.