Language:
SEARCH
  • Onlangse bydraes

  • Kategorieë

  • Argiewe

Phishing versteek in `n DHL-kennisgewing

Phishing-kriminele sal nooit ophou probeer om mense om die bos te probeer lei om hul persoonlike details, wagwoorde en bankinligting in die hande te kry nie. Die nuutste poging gebruik `n DHL (koerier) verskepingsdokument:

Die onderwerp sal wees: “Track Your Shipment DHL Shipping Document (B/L ******#####) 

Die inhoud sal as volg wees: 

“Good Day

Your Shipment arrived at the post office on <recent date>. Our courier was unable to deliver the Shipment to your address. 

To receive the Shipment you should go to the nearest DHL office and take your mailing label with you. The mailing label is attached. Please print it and show at the nearest DHL office to receive the Shipment.

Thank you for using DHL Service”

Soos jy waarskynlik kan sien, is hierdie nie `n geldige DHL-kennisgewing nie. Dis nie direk aan jou gestuur nie, DHL lewer nie by die poskantoor af nie en sal jou ook nooit vra om `n etiket te druk en na `n DHL-kantoor te neem nie.

Indien jy wel op die aanhangsel gekliek het, sou dit jou neem na `n webwerf waar jy jou persoonlike inligting, bankrekeningnommer en e-posadres moes invul (klaarblyklik alles vir die etiket). Dis natuurlik hier waar hulle jou vang. 

Dis nie hoe DHL werk nie. Jy ontvang `n DHL-pakkie by jou deur met jou details (insluitende jou telefoonnommer) en jy wys jou ID-dokument as bewys. Jy kan ook die roete van die pakkie op hul webwerf naspeur en hulle sal jou telefonies laat weet wanneer aflewering sal geskied. 

[ARTIKEL DEUR DAVID WILES]

 

Comments are closed.

 

© 2013-2022 Disclaimer: The views and opinions expressed in this page are strictly those of the page author(s) and content contributor(s). The contents of this page have not been reviewed or approved by Stellenbosch University.