Language:
SEARCH
  • Onlangse bydraes

  • Kategorieë

  • Argiewe

OneDrive for Business: Anonieme deel van lêers    

Informasietegnologie het onlangs ons OneDrive for Businessplatform herevalueer om te verseker dat daar nie enige sekuriteitsrisiko’s vir ons gebruikers en netwerk is nie. Na aanleiding van die evaluering het ons ʼn aantal gebruikers geïdentifiseer wat die anonieme funksie (“Anyone with the link can view and edit”) op OneDrive gebruik om lêers te deel.

Indien lêers anoniem gedeel word, is daar geen beheer of rekord van wie toegang tot die gedeelde lêers het nie. Enige persoon met die skakel het toegang en kan inhoud verander. Dit bied ʼn hoë sekuriteitsrisiko vir die Universiteit en ons gebruikers. Gevolglik is ons verplig om die anonieme deel van lêers af te skakel.

Vanaf Donderdag, 1 Februarie 2018 sal jy nie meer lêers anoniem kan deel op OneDrive nie. Dit sal steeds moontlik wees om inligting te deel met interne en eksterne gebruikers, maar met ʼn strenger vlak van sekuriteit.

Handleidings vir die beste praktyk vir deel van lêers op OneDrive is beskikbaar by www.sun.ac.za/itselfhelp onder die Office365 afdeling of direk op hierdie bladsy. Indien jy enige navrae het, kontak asb. die IT Dienstoonbank deur e-pos te stuur aan help@sun.ac.za of 808 4367 te skakel.

Tags:

Comments are closed.

 

© 2013-2022 Disclaimer: The views and opinions expressed in this page are strictly those of the page author(s) and content contributor(s). The contents of this page have not been reviewed or approved by Stellenbosch University.